Fönsterputsproblem no more!

Fönster är verkligen bland det bästa jag vet på ett hus, en lägenhet, stuga, rum eller vad som helst. Det är något estetiskt tilltalande med ett fönster som verkligen ramar in temat i byggnaden – jag tänker spontant på exempelvis glasen och formen på de fönster som oftast är installerade i typiska kyrkor. Bäst är gotiska fönster. Skulle jag sträcka mig till att försöka mig på en poetisk formulering så skulle jag säga att så som ögonen är fönstren till en människas själ så är nog fönster det faktiska fönstret till en byggnads identitet. Föreställ dig för en sekund en byggnad utan några fönster alls. Tråkigt va?

Det är därför det är så jäkligt när man ser att fönster missköts på allehanda sätt och inte får den respekt de förtjänar. Att putsa fönster och ta hand om dem så de inte blir repiga och disiga är detaljer som folk oftast glömmer eller inte brukar bry sig om. En säsongsputsning räcker för de flesta. De flesta putsar heller inte för att det är “för jobbigt”. Det tycker jag är lite synd. Därför har jag tagit mig tid att leta efter läsmaterial som skulle hjälpa eventuella läsare med sina problem genom att lära er det bästa sättet att putsa fönster.

Som ni kanske märker i artikeln så behöver man inte så mycket att putsa fönster egentligen, det mesta handlar om noggrannhet och förmåga. De flesta är slarviga, av goda skäl, när de putsar fönstren. Då blir fönstren oftast inte så rena som de kan bli, och det estetiska lider därefter på grund av det. Var inte den personen. Putsa fönstren rätt! Och låt dem vara blicken in till ett hus riktiga, skinande identitet!