Maskeraddesign – oväntat bra?

För ett tag sen så blev jag inbjuden till en vän som skulle ha födelsedagsfest. Denna vän har gjort sig känd för att vara något excentrisk och bjuder mer än gärna på sig själv när det kommer till festligheter, bjudningar och tillställningar. Helt enkelt så är hen en riktigt rolig figur att ha att göra med, men vi har inte umgåtts på ett tag, så därför var det extra kul att bli inbjuden. Jag är inte ute så speciellt ofta nuförtiden, så jag tar vilket tillfälle som än ges och om det låter som det är hyfsat kul att göra.

Kruxet var att man behövde komma i kostymkläder för att det var någon slags maskeradfest med obestämt tema, vilket jag inte var speciellt sugen på. Det är inte maskeraden i sig som är det jobbiga, utan att maskerader allt som oftast är en dålig ursäkt för att grisa ner hemmet och göra alla möjliga faux pas som finns när det kommer till inredningen. Fula ballonger och tråkiga, oinspirerade accessoarer som tillval och så vidare. Det blir lätt fult, det är vad jag försöker säga. Fult och kitsch.

Men döm om min förvåning när jag anlände till min väns boning och insåg att – nejdå, han hade helt undvikit alla klassiska misstag, och istället inrett det precis som vanligt – bara med några få toucher här och där, som en riktigt urballad, två meter lång Musse Pigg-ballong till exempel. Det var precis så oväntat och skojigt som jag vill förvänta mig av min vän, och hen gjorde mig verkligen inte besviken. Festen i sig var en riktig höjdare! Alltid kul att sammanstråla med gamla goda vänner och prata om gammalt och nytt.