Inreda hemmet med en budget

Inte längre pratar vi bara om funktion vid inredningen, det handlar även om stil och egen smak. Vi kan medvetet se till att inreda våra hem på ett sätt där vi sätter vår egen prägel och på så sätt berättar en del om vilka vi är.

Du kan se ett växande intresse av inredningen genom att tids i böcker, bloggar och tidningar eller magasin där det lätt framkommer. Och idag så finns det något som kallas inredningsdesign som intresserar en stor skara, mig inkluderat. Ett större utbud har även gjort det lättare än någonsin att inreda med en åtstramad budget, och det behöver inte längre kännas som en stor utmaning.

Stort & litet

Vad som är bra att tänka på när budgeten är begränsad och du inte har lika många alternativt, är att tänka på vad man faktiskt lägger pengarna på. Men se inte detta som något negativt utan mer som en utmaning som kommer att leda till något väldigt gott, nämligen att ditt hem kommer att få mer karaktär och berätta något om vem du eller ni är. Med de pengar som finns att tillgå bör man först och främst lägga pengar på sådant som man vet att man kommer att ha en längre tid, vilket kan vara allt från en soffa, till en säng eller ett matbord. När du väljer de produkterna eller möbler du verkligen uppskattar så sparar du pengar i längden då du inte behöver byta ut dem så snabbt.

Det kan vara smart att istället köpa billigare varianter av det som kanske inte används lika länge, såsom tavlor, kuddfodral eller gardiner. För det är när trenden vänder som du själv kommer känna för att byta ut just de här mindre sakerna i hemmet för att på något sätt fräscha upp i hemmet.

Var alltid på jakt

Det är ingen barnlek att inreda med en åtstramad budget, absolut inte. Men varje person bör ta tillvara på de olika källor som finns lättillgängliga såsom bloggar och olika tidningar på ämnet. Det finns även många nätbutiker som enbart drivs på nätet utan att ha någon faktiskt fysisk butik som har breda utbud och låga priser, så se till att alltid kolla in dem först. En annan smart grej är att kolla in olika rabattkoder som finns på nätet, det gör jag hela tiden för att dra ner på kostnaderna. Det är ett fiffigt system. Det finns flera hemsidor som enbart sysslar med sånt här. Gå in på Coupii för att se ett exempel på rabattkoder. Här dyker det ibland upp riktigt prisvärda kuponger som kan spara dig flera hundralappar, speciellt om du ska köpa någon dyrare möbel. Men ibland kan det även vara att du får gratis frakt på det du handlar, och är det då möbler så är det ett stort plus.

Avslutningsvis bör du ha ett öppet sinne kring hur du väljer att handla. Du kanske inte ska köpa all din inredning i en butik utan utgå ifrån de hemsidor eller butiker som ger bäst pris, på så sätt har du alltid din åtstramade budget i åtanke och kan lättare komma undan med ett bättre slutpris. Vi alla vet även att retro kommer och går inom design och mode, så var noga med att följa trenden och om det just då är inne med retro kan du alltid fynda genom grannen, arbetskollegan eller via auktionssajter där du kan göra riktiga fynd.