Om jag vill så väljer jag tre av fyra..

I några veckor har jag nu varit på jakt efter ny belysning för min lägenhet. Har letat och letat, men hittar ingenting som både är snyggt och bra?! Så jag frågade min kompis om han hade några tips om den bästa belysningen, och han sa då: ”Har du hört talas om pendelarmaturer?”. Nej! Kollade genast upp det och varför har ingen nämnt dessa lampor för mig tidigare? De är verkligen precis det jag sökt efter! Står på sidan jag hittade dem på att de används i större lokaler som butiker för att skapa rum och speciella miljöer och som spotbelysning av till exempel utställningsbord. Mina rum är rätt stora så behöver en lampa som verkligen kan lysa upp allting på ett bra sätt, och även bra ljus över till exempel diskbänken och toalettbordet. Det finns fyra stycken olika modeller att välja mellan hos xcen.se och jag hade tänkt att köpa tre. Så här ser dem ut:

 

 

xcenlampor

 

Tycker det är rätt tydligt vilka lampor jag hade tänkt köpa, eller hur? Lampan Floot tycker jag är för tråkig, den kommer inte passa in i min lägenhet. Så jag skippar den och kör på de andra!

Tydligen så är lampan Globe den populäraste och finns både i plast och glaskupa. Jag kommer definitivt att köpa den i glas, plast känns inte lika lyxigt. Och känner att den kanske ger bättre ljus från glas, eller? Finns i olika storlekar, så tänkte ta den med 500 diameter som kostar 1296 kr! Inte alls farligt tycker jag. Tänkte ha den i vardagsrummet, kommer bli så snyggt! Sen tänkte jag ha lampan Grandtour över mitt toalettbord, eller sminkbord typ. Vill ha så bra belysning där som möjligt för att se så bra ut som möjligt. Står att den passar för utställningar, så det är väl en bra plats att ha den på? 😉 Tar den i svart med och bara 4852 kr – perfekt! Bara det allra bästa för mig. Sen lampan Zeppel tänkte jag ta i den matta versionen för 1210 kr. Ska sätta upp den ovanför diskbänken, eller ja, alltså, sånt bord man har i mitten av köket. Vet ni vad jag menar? Kommer inte ihåg vad det heter … Modernt är det i alla fall.

Tycker ni att det är för dyrt med en lampa som kostar nästan 5000 kr? Jag tycker definitivt att det är värt det! Är så pepp inför att beställa hem dessa och förvandla mitt hem till ett litet palats av ljus! Åh, kommer bli så fint!